Lucas Steenhuis

Foto 13
Lucas Steenhuis is in 1981 geboren in Den Haag. Vanaf zijn kleutertijd toonde hij een grote belangstelling voor beeldende kunst en techniek. Vanaf die tijd kreeg hij les in tekenen, schilderen en boetseren. Meestal van vrienden van zijn ouders onder andere van Valentine Effiong een jonge Nigeriaan, die studeerde aan de Rietveld Academie.
Na zijn middelbare schooltijd in Amersfoort, was de faculteit Kunst Media en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten in Hilversum een logische keuze.
In september 2005 studeerde hij daar cum laude af als interaction designer.
Het groepsproject waarmee hij afstudeerde was het organiseren en ontwerpen van een VJ-feest met installatiekunst en interactieve manieren van VJ-en. Binnen een jaar werd hij door diezelfde opleiding gevraagd om een seminar te geven. Het werd een seminar waarbij de studenten Alternatieve Fysieke Interfaces moesten maken waarmee het publiek een interactieve dialoog kon bedienen.
Sinds zijn afstuderen heeft hij gewerkt aan een groot aantal opdrachten. Zijn werkterrein bevond zich vrijwel altijd in de wereld van de kunsten. In de jaren na 2010 is hij steeds meer toegepast gaan werken en komen opdrachtgevers zoals musea, festivalorganisaties en communicatiebureau’s steeds vaker op hem af. Sinds 2015 is hij nauw betrokken bij het festival Down The Rabbit Hole, waar hij werkt aan verschillende projecten in samenwerking met Guido Pollemans.
Lucas is een echte allrounder en heeft kennis van veel disciplines en vakgebieden, waardoor hij vaak de spin in het web is in projecten waar bouwers, kunstenaars, technici en ontwerpers moeten samenwerken.
Naast zijn werk als interactief ontwerper is Luc ook werkzaam in de festivalwereld als ontwerper van omgevingen en publieksparticipatieprojecten en als tentenbouwer bij de Firma Brandwacht. Verder is hij betrokken bij theatergroep Tuig voor spel en techniek en werkt hij samen met kunstenaars alsĀ Delinus, Miek Uittenhout, Merel Kamp.